Tuesday, July 28, 2009

babi menyerang 3 - day 2 in quarantine zone

Salam....ari dah dua hari dalam kandang....ades.....
ingin aku tegaskan di sini...tujuan aku guna title 'haram yg perlu disamak' itu adalah supaya aku dpt kira berapa entry yg mampu aku tulis time kuarantin nih....lgpun ini juga adalah bertujuan supaya 'demo' semua dpt memahami sequel n kronology kehidupan kami di dlm kandang ini....haha...hari ini dimulakan dengan timah mengetuk bilik aku secara dangdut sampai melompat aku setinggi 3cm dr katil...sabo jer la makcik sorang ni....then aku smbung zzzzzz....coz mlm smalam tak leh nk tdoq...byk sgt kajadian2 aneh yg tjadi...nanti aku cerita k....

then time aku mandi tadi...ada announcement....tp blok aku ni ajaib skit.....announcemnt buat dari dsg sebelah ja...tp still tak bolei dengaq...hebat bukan...sound threated block......sesuai untuk audiology menjakankan test...amek kau...then aku dgq sebilangan budak2 ni menjerit2 'bolei balik ka wei', 'ha!! bolei balik ka", 'wei!!! dia kata pa, aku tak dengaq'......yg aku dlm shower...lebih clear depa punya jeritan dr announcement tuh sendiri.....hampeh tol...then per lg...aku mandi secara dangdut dgn harapan dpt dengaq announcemnt..siap ja mandi anncemnt pun da abeh...hampa secara bertimpa2....pastuh tanya jiran sebelah....'pa dia, td announcent'.....dia kata...'tak der per, juz dia tanya sapa nk g bank' (sambil memuncung kan mulut)....ades.....trus aku unpack beg aku...haha.....memg rasa kecundang tahap dewa arrr.....

pastuh trus siap...pegi mkn...then pegi bilik nenek nk melawat....dia kurang sihat ari ni....cian lak...haha.....n mak buah lak, ari ni honest gila....crita pasai dia nyer sweet love story...so sweet....hehe...semoga kalian kekal bahagia hingga cucu cicik....

Kejadian mlm semalam

Means menda ni berlaku pada hari 1st kami kena kuarantin.....camni.....kami kat sini satu kolej kena kuarantin....tp dlm kolej ni sendiri, ada satu blok asing untuk kuarantin bdk2 yg memg ada simptom2....MISTERI BLOK 6.......kedengaran semacam seram bukan....haha....takdanya nyer....nk dijadikan cerita, semalam kwn aku, ijah telah diarah untuk menghuni blok 6,so kwn2 yg len pun tlg la ijah pindah tanpa kehadiranku...hehe..

pastuh bila domino piza kami sampai, budak2 ni ajak aku p blok 6 coz nk antaq piza kat ijah....hati kecil aku menggomel....nama pun kuarantin...biaq tembikai la depa ni...nk p jugak...tp aku tak ikut ckp hati aku...so aku p jugak.....tp pas tgk budak2 ni bwk berkotak2 piza....lor depa ni, nk wat kenduri ka kat situ....punggah....aku abaikan prinsip 'jgn terpengaruh ngan kwn'.....n aku yg memg 'malu bertanya sesat jalan ni'....ikut je depa p...tp tak rasa papa pun....coz hubungan persahabatan memg buta...so kami ni men sondol secara berani mati pergi blok 6.....

sepanjang perjalanan dpt melihat pemandangan cantik, jalan2 raya,padang hijau..(eceh, mcm kolej aku besaq sgt)....sayup2 nmpak blok 6,terasing,sedih,sunyi,sepi.......then sementara che yah tepon ijah...kami bersidai di krusi dibawah lindungan payung....

pastu ijah pun kluaq...at the same time...DR R sampai....wat the fish btol....aku kecut gak....tp wat muka tk bersalah ja....kami smua (5 org sekawan) perasan gak...pehal la DR R ni pandang2...pastuh aku terus jerit secara kuat dan megahnya...'hoi!!! per pandang2,muka kami ada sisik hijau ka' (tp dlm hati jer la)....semua pun tunjuk muka slumber + tak bersalah.....then DR R suh ijah masuk dlm...n dia mai kat kami...MAMPOS....kami smua kecut gak, tp maintan cool...telinga aku panas...mula la aku tergaru2 gigi yg tak gatal ni...pastu dia tanya pasepa mai sini...kn tmpt kuarantin....pastuh kami gtaw la nk bg piza...then dia ckp nk bg ka nk mai mkn kat sini trus....(tiada jwpan...hanya bunyi unggas)....'da la kamu tak pakai mask'...dan secara berbakul2 aku rasa takjub...coz DR R telah mencipta satu mask yg invincible...coz aku still nmpk dia nyer mulut terkumat kamit masa ckp ngan kami...padahal dia 'PAKAI MASK' tuh.....

then dia tanya tear brapa,fakulti per n course menda....mampos lg kami....then dia trus call pengetua....maybe pengetua juz suruh halo kami balik kot....dia still tak puas hati...tak putus asa....dia call lak cik alau....'ni budak kau...bla bla bla'....ades....bolei muntah bihun sup aku kat situ..aku rasa cam nk ikat ja DR R pstu tauk dlm longkang.......pastuh tak pa la...dia tanya nama sarah (mak buah ).....n timah.....tp yg lwknya...mak buah ni budak yg tersangat baik,sweet, muka innocent....lebih baik muka mak buah berbanding dgn penjual kitab di pasar malam...der ka patut dia yg kena...padahal dia ikut jer....yg kami muka mcm nk p pecah rumah ni lak dia suruh jumpa cik alu....time kami 4 org jln nk p jumpa cik alau,kecut + lawak coz mak buah disoal siasat....

then secara berani matinya...jalan pegi DGS...cik alau menanti....pastu ada announcement,sesiapa pun dilarang mendekati blok 6, terbahak2 la kami mcm iblis (kata kwnku semasa dbangku skolah dulu, mcm la dia penah tgk iblis).....abaikan...memg obvious sgt la kami nyer keja...coz mana da org merayaw2 sgt pun......pastuh ...sampai depan DSG, cik alau dr jauh da nmpk, dia jalan mai...'ish kamu ni...wat malu saya la'....kihkih (kami gelak secara kecil kecilan)....then bla bla bla....tp slamat dia tak marah sgt pun...juz kena warning....

(dialog cik alau...kredit tuh dayah)
soalan pertama:

en alau= sape budak audio????
budak nakal = ngan muke xbersalah ak,kina and sarah angkat tangan cam
budak darjah satu.
en alau = saye nak korek telinge awk dalam2[ngan gaye korek dalam2 tlnge
ktaorg]....
budak nakal = tahan gelak.
soklan kedua:
en alau = sape budak speech???
budak nakal = ngan muka relax and slumber timah n tikah angkat tangan.
en alau = haa yang speech nie saye nak kunci mulut awk[ngan penuh gaye
mengunci mulut timah n tikah]

then kami smua pun berambus balik bilik dayah....kecoh2....dgn cepatnya berita ni tersebar...hebatnya teknologi maklumat masa kini....so tak pa arr....da abeh so perkara...then masa kami nk p bilik tikah....nk p tgk movie berjemaah la kononnya......pastuh aku n mak buah nmpk cik alau, DR R, para2 felo dan smua arr walimatulurus yg terlibat......depa masuk blok B,so aku gtaw mak buah, maybe ada spotcek kot, coz kan kita tak bolei berkumpul secara haram....then apa lg...bertempiaran la lari geng 5 budak nakal mlm tuh + seorang kadet nenek yg demam...haha....secara rasminya.....mlm tuh...masing2 dok dlm bilik msg2....berkomunikasi hanya secara maya....hampeh....sekian.....

7 comments:

coklat said...

kecoh la korang ni..

aitul ijah said...

bapak skek perot ak gelakkkkk....tq sbb menyemarak kn isyarat ati ak supaya jd geli...(geli ati la nih kireny)..kahkahkah

scr said...

hehe...bagus ijah...jgn riso...blok 6 tuh dekat ja...haha....insyaAllah panjang umo aku sambung stori...hehe

NHMN said...

ak smp skunk xley blah ngan DR R tue....bukan ke dye yg slalu ko puja...[gelak smp tergolek2 atas lantai+ wat action kameennnn]

scr said...

x dak hal aku nk puja dia...kenai pun x...ceit.....slamat dia ajaq HM....x ar kena ngadap dia tiap2 minggu....pasni dia jd kesayangan timah n gloria la...haha

insan marhaen said...

Salam ziarah,

Ada ada jer hangpa nih!

scr said...

heeeee....ntah hangpa ni...byk btol kenah....sapa hangpa tuh...haha