Monday, September 14, 2009

HARIMAU YANG LAPAR

Salam...HARIMAU YANG LAPAR adalah tajuk story book yg aku cipta...CIPTA SENDIRI...haha...bangga2....setelah mengalami stress tahap melampaw selama beberapa jam setelah mendapat assgment, aku mula menembak neuron2 di dalam otak untuk mencetuskan idea....alhamdulillah dengan bantuan ibu abah, sepupu sepapat, dan kwn2 especiallynya, story book ini dpt disiapkan......Walopun aku bukanlah sorang yg kemas bila wat keja....tp tak kisah la....dah siap n yg penting esok da kena p HUKM...haha...best2......buku ni agak comot arr....dengan gam yg mencairkan ink (salah diri sendiri)...haha.....

Proses permulaan....sambil buat sambil pikir scene seterusnya.....gila tol....

Aku tak pandai melukis.....so juz print out pic jer....hahaha (ek eleh print jer)


Bilik semak selama beberapa hari.....kalah kedai apek peluru/ apek penjuru (i do not know)...haha

1st page.....kelahiran 1st page ni disertai dengan linangan air mata....perasaan terharu secara berlebihan kerana berjaya menyiapkan satu muka surat...ingat senang ka wei....haha over suda....

Beberapa scene yg tak logik tp aku buat jugak....haha

Proses seterusnya....pengeringan dengan suhu 37' C

Sampah sarap yg dihasilkan

Alhamdulillah...siap semua scene tak logik story book aku

COVER!!!!.....simple mimple ja....suda kering idea....hoho....aku mushkil ni kucen ka rimau....kahkahkah

Untuk pengetahuan semua.....aku tidak menukar course...jgn risau...aku bkn amek course cikgu tadika or apa2 related to cikgu....takut ada org confuse lak.....still aku course belek telinga org.....per kaitan dengan ni semua.....i do not know....haha.....tp yg pasti, ni assgment untuk subjek pediatrics....interesting but very da leceh....haha...Assgment raya aku, culik sorang budak, pastu main dengan budak tuh untuk observe developmental n play skills dia.....so sapa bwk anak mai umah aku time raya.....bagi aku pinjam ek....tak bagi pun aku pinjam gak...haha......



NAK BALIK PENANG DAH !!!! ORANG DI RUMAH, SILA BERTENANG...AKU TAW RAMAI YANG TAK SABAQ MENUNGGU KEPULANGANKU.....haha...biaq la aku nk perasan sat....atleast release tensyen ni.....hahahaha.....


P/S: aku mendapat ilham wat story book ni masa tgh menahan lapar n dahaga dr terbit fajar hingga terbenam matahari......maybe crita ni reflection perasaan aku masa tuh....masa tuh,gam pun aku nmpk sedap....kahkahkah.....doakan semoga segala yg disediakan dpt membantu budak tuh dan aku skali....haha.....THANKS!!!....ALHAMDULILLAH......

6 comments:

bearcat said...

kedai apek penjuru la...apek peluru lak hahaha.

rimau itu sangat comel walaupun comot macam Yumi hahaha.

Tahniah!

scr said...

penjuru ek....kinah ska panggil apek peluru coz kedai dia byk menan...n peluru pistol yg bising tuh...yg tembak ada api skit tuh...haha

insan marhaen said...

Tajuk Harimau Yang Lapar. Macam ganas jer... Tapi apasal muka rimau tu macam tak cukup tidur je...

scr said...

semua dlm cerita tuh reflection keadaan sebenar penulis....wakakaka

NHMN said...

hahah...2 r..pg td tym kite ngah tggu bas nak g HUKM 2...ad bdak medic 2 tgk pelik kat kite...mayb dye ingt ckgu tadika ke nie???hahaha...dye tgk jek kte duk ckp sal story bo0k msg2...buku ang ok ag kina...buku ak da r hasil lukisan tgn ak sdri..seb bek lukis itik nmpak gak rupe itik..xjd biawak....

scr said...

hehe cik yah...aku perasan gak...da la depa yg len wat buku besaq....buku lukisan ang ok ja...kalo aku reti lukis, da lama aku lukis....penat wei men game...abeh carpet aku kena gam...haha