Wednesday, October 28, 2009

rehat sebentar

Salam....
Alhamdulillah dah selesai 3 paper yg agak boleh mencairkan segala neuron2. (peds, child lang disorder, electronic)...untuk menambahkan lg seksaan di minggu exam, notes electronic dpt last minute, dah la aku pun baca last minute....zzZZZZ.....boleh kata selalu la jgk tido pkol 7am....huhu...exam pkol 12....bgn pkol 9.....tp ni la cabaran dan dugaan yg aku sendiri pilih....no worries....setakat ni alhamdulillah, da biasa terjadi kejadian2 begini....tambah2 kalau assgment diberi secara pukal....so mlmnya kompem la dipenuhkan dengan aktiviti2 bermanfaat....pastu, pegi kelas, blurr.....tp bukan semua kelas....kelas electronic selalunya sesuai untuk org2 yg berminda kreatif. walopun prof ada dok pot pet kat depan kelas, aku duduk depan sekali, boleh ja nk buat satu plot cerita. Totally lost...tersedar balik bila prof kata ' ok, cnthnya, che ross ........' ....agak melompat aku sebanyak 3cm dr kerusi....ini reflex.....Prof ni memg ar....selalu ja panggil aku che ross...dia bukan ingat nama betul aku pun....mesti ja ingat che ross, pastu baru ingat nama depan aku...cissss.....tp dengan prof ni, nk marah pun tak sampai hati, muka dia memg slumber dok ar....haha...tp apa2 pun, da selesai pun aku dengan subjek electronic...lega yg teramat....fizik, bukan la bidang kepakaranku....kahkahkah....math pun.....boleh pulak, tp exam electronic, aku dah la cuak, terasa mcm boleh koma di tempat kejadian, terasa mcm nk balik jual bioaura....apa itu bioaura?.......pastu prof tuh tanya bila aku nk balik, gaya mcm nk ajak sembang....tp aku potong, aku yg tanya dia soklan....tp aku rasa mcm bukan soklan, lebih kepada jawapan,kah kah kah coz aku pun tak taw apa yang aku tak taw coz aku memg tak taw arrr......lepas ni ada assgment elctronic...still tak dpt email assgment...kena submit 11nov...BAGUS!!!! mcm biasa, mesti last minute jugak.....nasib ar, kalau aku ada dekat sini, boleh la buat, kalau ada dekat sunway lagoon mcm mana....haha...

hey, aku sekarang ada masalah besar....depan bilik aku da jd tandas awam....sakit qolbu betul....tak paham la napa dia cari bilik aku gak nk kencing....kucen tuh memg ar dia....nak cari gado....aku tak buat pa pun kat dia....ceit....masalahnya, dia akan kencing dekat tepi kasut, aku dah buat experiment, aku ubah2 kedudukan kasut aku, dia still gak kencing tepi kasut. selamat bukan dlm kasut. kalo tak, memg aku bg dia mkn kasut sukan aku la...pastuh bolei pulak, bila bertembung, dia buat muka tak bersalah....memg ar annoying....tak dak pragmatik btol kucen tuh..sungguh bersifat kebinatangan....huhu...tak larat la nk cuci kencing dia hari2....huhu...any tips yg tak membahayakan tak untk bg dia tak kencing....aku da guna klorox, dettol, pewangi glades, semua tak jalan....or kucen ni masalah deria...i do not know....pastu akak sebelah bilik, suh guna colgate...tak try lagi....tp aku takut kucen tuh p mkn pulak...tak pasal2 mati di tempat kejadian....cish....

hari ni hari paling produktif aku.....balik exam, cuci lantai, mop bilik,sapu habuk,ubah susun atur rak buku....haha...nak jugak bersifat riak di sini....1st sebab hari ni hujan, 2nd, hujan lebat gila, 3rd coz hujan itu rahmat,menyejukkan, mashukkkkkkkkkk.....memg aku nk qada tido...zzzzzZZZZ

p/s: 4 papers lg...weeeeeeeee....(audiometry , JPA, time management, science in hearing n speech)....ades tiket bas tak beli lg.....

4 comments:

bearcat said...

cuba letak sedikit makanan di tempat kejadian.
kucing tak akan kencing dan berak di tempat dia makan hehe.

mesti kinah kedekut makanan dengan dia ni :p

scr said...

dlm bilik x dak mknanan.....spread coklat ada la...hahaha

coklat said...

ngan kucen pn nk gaduh...kucen tu mmg ad mslh pragmatik n short term memory..sbb tu la die leh wat bodoh je bile jumpe ang..normal la tuk binatang..hehehe..tp main prob die ak rase ang yg x bg kasih syg yg cukup kot..hahahaha...so ape yg leh ang wat ialah guna lah system model...ngeh3..

scr said...

haha byk la guna system model...kalo nk gak aku gna model ni..bolei2...mlm ni aku angkut kucen2 tuh ank beranak p blok C....kahkahkah....tambah lg spesis kucen kat blok C...blok F nyer kucen kaler hitam putih, blok C nyer kucen kaler oren putih....cun pa kalo depa kawen....hehe...