Thursday, July 15, 2010

Life goes on

Mahu terbang balik Penang. Boleh?
Salam.
Alhamdulillah aku dah hidup sampai 3rd year. Hari 1st masuk kelas dah mula kuliah. Fuh !!! Tak kasi chance langsung. Dah la student semua tengah mamai.Mood cuti tak habis lagi. Hari ini, bermulalah hidup student 3rd year yang sebenar. 3rd year bukan honeymoon year yer adik2,pesan senior yang prihatin. Hehe. Yup !! Totally not a honeymoon year. At all !!!

Hari ini kelas full. Pagi dimulakan dengan talk dari Matilda Rose Early Intervention Center, Australia.Interesting...approach mereka menarik. InshaAllah boleh di apply di dalam klinik. Petangnya ada sesi briefing untuk 3rd and 4th year student clinician. Time tu, semua student pasang muka ketat.Gulp!. Semua keperluan klinik, kumpulan dan supervisor telah ditetapkan. Untuk sesi kali ini,terdapat beberapa perubahan dari segi prosedur tetapi majoritinya masih lagi LOGIK !!!

Sesi ini, klinik aku 3 hari seminggu.3 hari ja !!! Paling best, klinik aku di hospital Putrajaya, Serdang dan KASP (UKM punya). Hari selasa ni mula sesi klinik pertama di KASP. Rabu di Serdang.Risau jugak klinik di hospital. Aku masih rasa tak berkeyakinan, tambah2 lepas cuti ni. Audio equipment nk operate mcm mana pun dah lupa. Alhamdulillah Isnin ni ada workshop untuk refresh skill2 yg dah dipelajari. Dari segi benefit,clinical session di luar sangat membantu dari segi jumlah patient. InshaAllah patient datang tak putus2.So, in term of experiences, it helps. Yeay. Tapi harap2 semuanya dipermudahkan. Hope jugak aku dapat operate audio machine kat sana.Hehe. Tolong jgn bagi aku equipment audio yg zaman parameswara.Sumpah aku tak taw.Hehe.Putrajaya ni dah lama aku nk pergi.Macam kesian kan.Haha.Last2 dapat clinic dekat sana.Hambek hang, nak sangat !!! Tak pa, boleh ronda. Lepas ni tak boleh manja2 dah. Tak dak dah baca patient file awal2,plan assessment awal2,bincang dengan kawan,bincang dengan supervisor. NO MORE !!! hukhukhuk..Lepas ni, pergi hospital, jumpa patient, baca file on the spot,plan on the spot,assess on the spot, die on the spot.Haha.. Errr nak pergi dengan apa? Lantak, nanti la fikir.Hehe.Putrajaya, Serdang...here I come.=>

2 comments:

Insan Marhaen said...

life goes on.. he.. he.. macam pernah terbaca pulak.

mmm... kat botol mineral water... ya.. ya...

so, don't ralit aa... cause life never wait...

scr said...

IM: ada kat mineral water ka? haha...tak perasan....yeah...life never wait...indeed....thanks ya..