Saturday, July 24, 2010

Penang travel guide.

Salam.
Cuti sem sudah habis. Sekarang masa untuk serius. Cuti kali ini aku asyik meronda ja. Habis satu Penang aku pusing. Tak pernah jemu. Aku dengan sepupuku, Hermawan mempunyai satu misi. Kami dah plan nk meronda sakan hanya untuk menangkap gambar. Mawan memg berseni dan minat snap apa saja. Mungkin mewarisi bakat ayahnya, blogger Warna Nostalgia yang mempunyai obsesi yang sama. Hehe. Aku pun tumpang sekaki. Suka bergambar tapi tak pandai tangkap gambar.Lagi pandai merosakkan gambar. =>. Serata ceruk Penang kami pusing. Yang bestnya, berhenti kejap2 ja. Lepas tangkap gambar, pergi tempat lain pula. Macam tak dak kerja kan. Yes memg kami tak ada kerja pun. Duduk rumah bosan. Balik rumah, malam2 edit gambar. Heaven !!!! Banyak lagi misi kami yang tak sempat nk achieve. InshaAllah Mawan, next time ok. Cuti kali ini juga aku berkesempatan bertemu rakan2 matrik yang 2 tahun tidak bertemu. Happy nya Allah saja yang tahu. Aku secara automatiknya menjadi pemandu pelancong tak bertauliah untuk mereka2 ini.

Dam Teluk Bahang

Shahrukh Khan


Salman Khan

Botanical Garden
Roomate masa di matrik (atie & kak ruby)


Mat bunga ini adalah adik saya (ammar)
Balik Pulau,makan durian

Menerima jemputan rakan2 dari b.pulau untuk makan durian di laksa janggus. Ohh saya tak makan durian. Hanya menengok dari dekat.Hehe


Taman Metropolitan


Pantai Jerjak


Pantai jerjak ni best. Destinasi wajib pergi. Saya recommend anda cuba laksa, popia basah dan rojak lidi. TERBAIK !!!!!!

Cak !!!
Permatang Damar Laut







Taman Belia

Ini kaki busuk Hermawan

Inilah Hermawan.sekian.kesian


Taman Negara,Pulau Pinang
Ini hasil buah fikiran Ammar. (mawan hangpa p nek ats,kami tangkap dari celah kayu ni !)



Ini juga destinasi wajib pergi. Jeti baru buat sangat best, Pemandangan yang menyejukkan mata. Air laut yang tidak tercemar.Agak jernih. Boleh sewa bot. Seratus lebih satu bot. Jadi ajak satu kampung, melawat pantai di kawasan sekitar. Masuk dalam taman negara kena bayar. Tp kalau setakat masuk dan berjalan sehingga pantai kerachut, FREE !!! Dalam hutan ini ada jambatan gantung. (tak sampai lagi) Bestlah !!!!
Taman Rimba

Kalau pergi lepas hujan, air lebih jernih. Mengikut pengalaman hamba la...hehe




Batu Feringgi

Padang Kota

Membawa Hermawan ke padang kota untuk masuk Fort Cornwallis. Tak pernah masuk sepanjang dia hidup,katanya, Bila dah bwk masuk, banyak complain pulak !!!

Sungai Sedim

Tasik Bukit Jambul


Terjumpa secara tak sengaja.

5 comments:

Ariff Budiman said...

Hidung WN yg kembang bertambah kembang lagi bila dipuji. Dasyat hangpa semua ronda jauh-jauh. Lain kali kena bawa pakar scan sama. nak scan rimba-rimba Malaysia

scr said...

hahaha....ronda sakan la dah cuti...pakar scan kalo ikut...nanti kami semua tak fokus...asyik dok tengok kiri kanan ja..hehe...

bearcat said...

Sapa kata kena ada kamera mahai baru gambaq cantik?
Sebenarnya teknik ambik gambaq tu yang penting.
Ada sorang kawan k.g kamera dia dekat rm3000. Ambik gambaq macam taik kambing. Harap usung kamera ke hulu ke hilir jer hahaha.

scr said...

btol2...sokong....teknik lebih penting...kami pun guna kamera cabok ja..hehe

Ariff Budiman said...

Jadi pakjang tak payah beli dslr la. Pakai kamera nirrah saja. Kamera handset pun cantik juga. OK cancel beli kamera mahai