Wednesday, August 19, 2009

Allah sayang kamu....

Salam....
tajuk tuh mcm best...tp sbenarnya ni entri luahan perasaaan sedih.....aku da nk exam isnin ni....mcm2 dugaan wo....huhu.....pesta konvo da lepas....alhamdulillah....tp assgment byk lg....n aku tak peduli sgt pun coz byk sgt...tak taw nk mula mana dulu....

Keadaan aku skang ni agak kucar kacir...tak cukup tidoq....batuk....selsema.....SAKIT GIGI!!!!!.....dan sedih ngan keadaan kesihatan tok kesayangan sekarang ni....risau barangkali.....kesihatan tok aku agak teruk skarang ni.....dah beberapa ari tok demam....dah pegi check...DR ckp demam jer....

Semalam masa dlm bas....cousin aku call...tanya tak nk balik ka...aku tanya la napa lak nk balik...aku nk exam...pastuh dia tanya 'Ang tak balik tgk tok'....aku cuak gak...aku tanya dia napa ngan tok...and dia tanya aku balik...'ang tak taw ka'....aku ckp la aku taw dah tok demam...da byk hari gak...pastuh dia kata tak pa la...nanti kita balik skali la pas aku exam.....aku da mula rasa tak sedap hati...tak mungkin cousin aku ajak balik juz nk tgk tok aku demam...still kes serius....pastu sampai bilik....aku online coz nk cari nirah.....tak dak kedit nk tepon.....dia lak tak online....so aku bukak blog pakjang aku......Kini ibuku nampak tenat. Anak-anak yang berada di Kelantan akan pulang. Pertuturan ibuku tidak selancar dulu (ayat ni sungguh syahdu).....cannot tahan lo.......NAHHHHHHHHH......full story pasal condition tok aku skarang...terkejut jugak....

trus aku terjah bilik kwn baikku.....nk pnjam kedit....dia tak dak dlm bilik....aku da rasa sedih dah....pastu tgk2 dia dok cuci baju...aku trus luahkan semua yg aku rasa kat dia.....thanks to her....dia kwn yg baik.....selalu ada bila aku sedih.....tp kalo aku tgh seronok mesti dia tak dak....i donno y la....tp aku bersyukur sgt ada kwn camtuh....aku senang nk luah perasaan coz kwn aku ni pendiam n very wise.....always be there whenever i need someone to talk to.....huhu.....thnkssssssss.......dia la yg teman aku pegi cafe dengan muka merah cam jebon....cari kreadit....then aku kol rumah....ibu and abah aku ckp tok aku da ok skit....percakapan tok aku dah bukan mcm kita lg.....apa yg tok aku ckp,org tak paham sgt coz da mcm tongue tied
( tak taw btol ka tak)...tp yg lain da ok....tok ada kat umah tp perlu pakai oksigen.....kesian...tak sampai hati aku dqg...aku gtaw kat ibu,nk balik....tp ibu n abah aku tak bg....aku peduli apa....aku kol cousin aku...ajak dia blk mlm tu jugak....so kami pun mcm da nk balik jugak la....n aku kol nirah gtaw nk balik...dia kata dia tak dak transport....so tak kisah la...pastu pakjang aku tepon....dia kata tak yah la balik, tok da ok skit.....tp still, aku tak peduli....nk balik jugak....da siap kemas beg....huhu

pastu,ibu aku kol...dia kata jgn balik....abah aku pun tak bg balik...dia kata insyaAllah, tok da penah tenat mcm ni....tp alhamdulillah pulih balik....n lgpun aku nk exam....ibu kata,apa2 pun abehkan exam dulu n doa .....so pasrah arr....da parents tak restu aku balikk.......huwaaaaaa......lgpun aku batuk n selsema....aku tak maw la nk spread kan lg virus aku ni....aishhhhh......tensyen wa cakap lu....huhu....mlm smalam....aku tak bolei tdoq...aku da la easily distracted n easily stressed...huhu....p kelas...tak dak mood.....pening kepala....aku jd mcm status YM kwnku acap 'bibirku tertawa,hatiku berduka'.....maybe aku manusia biasa.....yg tak mampu nk simpan lama2...takut nanti meletup...so dat is y i am rite now...expressing everything that i feel in dis blog......

aku perlukan masa.....huhu....masa aku kat sini terhad gila....ntah byk la aktiviti songsang kat kolej ni....kelas lak btimbun...subjek mcm planet jebon nyer subjek....huhu.....

so apa yg aku perlukan sekarang:
1. masa (cari la sampai jumpa)
2. doa kalian semoga tok aku sembuh
3. ubat untuk ilangkan batuk n selsema
4. sakit gg hilang buat selama - lamanya
5. usaha + tawakal untuk exam

DOAKAN TOK AKU CEPAT SEMBUH DAN AKU BOLEI BUAT EXAM KALI NI

9 comments:

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu lepak blog gua..pekena nasik apa patut..slumber!

Chow

da-un said...

sabar kinah..sabar...dugaan Allah semua ni..nak tengok sejauh mana takwa awak pada-NYA...insyaAllah tok awak akan selamat...gudluck foe exam :)

scr said...

thanks sarah....tgh sabar la ni...kalo tak mesti da terjun dr ground floor...sobsobsob...insyaAllah saya msh ada pertimbangan....bolei berfikir dengan waras....thanksssssssssss

moon said...

kin...
sabaq a my fren...
aku pon sedey bila taw tok hg sakit..huhuhu....
sama2 a kita doa k...
tmpu untuk exam hg tuh weh...
hg boleh!!!
KINAH BOLEH!!!!!
chaiyok kin!!!! =>

coklat said...

btul...sesungguhnya Allah syg kamu...


kinah2...x abih2 lg duk ugut nk terjun dr ground floor...hehe..cian kt ang..

scr said...

hukhukhuk....(hugs for all my fren for supporting)

moon: ang kan kenai 'kin' ni memg sayang tok dia...ang pun kenai tok aku kan...huhu...she is so loveable....thanks ek....aku memg byk sabaq ni....moon gudluck to u too...thankssssss.

fatin:thanks!!!!!....insyaAllah aku sedang diuji...semoga berjaya dlm ujian ni....teringin sgt nk dgq sora tok aku.....huhu.....

makaceh kwn2ku sayang!!!!!!!!!

keluarga-amri said...

uuuu... lagu tu ka dunia pelajar... sabaq.... sabaq... ni kan bulan posa.

tu belum masuk dalam dunia perkahwinan lagi tuh. Ditakdirkan ada anak lapan macam kawan aku tu, kecoh....

tapi kawan aku tu aku tengok rilek je...

insan marhaen said...

kita yang urus masa.

sebenarnya kita ni taklah sibuk sangat sebab ada masa ketuk komputer...

scr said...

haha...kalo da study depan laptop...kompem arr kdg2 sesat jalan gak...menyimpang jauuuuhhhhhhhh ja...anyway thanks...

memg kita yg atur masa kita....tp kdg2 rasa tuh mcm masa yg mgawal kita lak...ades....pelik tp benar...haha...