Friday, August 14, 2009

penyakit ni mai balik.....

salam...
alhamdulillah presentation da abeh 1....manyyyyyyy more to go...tp aku tak peduli ar...byk lg menda len nk pk....tp da rasa lapang skit...

pasni...ari isnin n selasa next week, aku btugas ajk klinikal dkt pesta konvo.UKM BANGI...sapa rasa nk kena cucuk telinga mai la....hehe.....tp rasa skit exited coz aku nk beli dan belah...kahkahkah tak senonoh betol perangai daku ini....tp jd ajk klinikal tak bertauliah ni pun best gak...mcm2 menda lei jd....tmbh2 lak yg buat test smua gila 'pro'....tp dont wori ar...kami r not allowed to lebih2 msa wat test....so juz wat screening...insyaAllah tak merbahaya....pakat2 mai nooo...hehe....

skarang ni aku rasa tergedik2 nk balik sgt.....huhu...memg sakit rumah ni tak bolei baik nyer....lepas exam, aku balik umah.....so bolei la berarak time merdeka...eceh....slalunya stiap kali ibu aku kol....wajib arr aku gtaw aku 'gila nk balik rumah'....pastu ibu aku nnti dok pot pet dengan suara nyaringnya tp dicontrol coz dlm telefon jd bingit.....sepatutnya...ibu patut bersyukur coz aku gila nk balik rumah....cuba kalo aku kata kat ibu aku...aku gila nk balik rumah mak mentua...ha?? amek kau....kompem 'beliau' pengsan di tempat kejadian kan....so ibu2 bapa2 di luar sana, melompat lah setinggi 78cm jika anak2 anda kata mereka nk balik rumah....haha....tp dlm pot pet pot pet pun, nanti last2 ibu aku tanya...bila nk balik....haha...nmpk sgt syok aku nk balik....hari ini hari perasan sedunia...

aku ada ramai kwn yg tak suka balik rumah...i dont know y....tp kalo tanya aku, napa aku suka balik rumah...kompem la coz aku ratu tv kat rumah....aku bolei melangut depan tv doplo mpat jam...pastu kalo aku tgk american next top model dgn tok .....pastuh tok aku mula arr bising2....ish omputeh ni...ish...depa tak taw malu ka....ish..hang tgk tuh...Ya ALLAH...ish3....(panjang g ar wirid tok aku)..n kalo da melangut depan tv...memg arr..hanyut...tok, bila lepas bgn dr peraduan dia..mesti suh aku p angkat bju...aku lak mengamalkan dasar...sat tok sat ja,pasni...then tok mesti kata tuh nk ujan dah tu,tanpa perlu menjengah walau sedikit pun ke luar rumah...dahsyat kan....tok aku dulu bekas pengarah di jabatan meteorologi malaysia yg berpusat di putrajaya pada tahun 1963....pastuh dia amek keputusan nk pencen coz nk jaga anak cucu....putih kan hati tok aku.....hehe....pastuh aku suka ronda2 mcm hilang pedoman tp tak.....pusing satu penang tanpa arah tujuan sampai tembus kot kg buah pala.....oit gila kau.....

tp aku suka balik rumah just ari sabtu ahad....aku tak suka time ari ibu n abah aku keja....coz ada 'smthing' kat umah....ades....aku tak suka bila ibu n abah aku balik, pastu ibu aku marah2 n pastu dia migrain...aku kesian kat ibu n abah aku....tp bukan salah depa...ibu n abah pun kena pk apa yg terbaik untuk tok....so depa just bolei bersabar n pasrah....maybe ni satu pengorbanan yg ibu n abah aku bolei buat untuk balas jasa tok....sabar sabar sabar....hari minggu adalah hari yg semuanya indah2....pagi2 ibu n abah aku p market, pastu p mkn kt astaka, tinggai ank2 kat rumah....petang, slalunya kami ronda2 tepi laut....bwk tok....lg skali...ibu n abah tinggai ank depa kat belakang yg kena pimpin tok dia yg jln ayu...haha....memg aku suka arr ari minggu....aku tak suka weekdays.....

tp still, aku suka balik rumah....cuma bila ada masa2 yg aku rasa tak suka...aku tahan ja....rasa tensyen n sedih bila not feeling comfortable dlm rumh sndiri....so nk pegi mana lg...thn jer la....selama ni aku bolei thn, tp skarang ni aku dah tak bolei nk hipokrit...maybe obvious sgt kot sampai direportnya kat ibu aku...tak pasai2 kena marah....tp nk wat camna, tahan jer la...tahan tahan TAHAN TTTAAHHHHANNN sampai dia hilang sndiri.....rasa apa, pendam jer coz ibu n abah aku pun ada masalah sndri gak....aku tak mo la tmbh masalah depa...ibu aku kata, sepatutnya depa yg kena rasa lebih dr apa aku rasa, tp depa bolei ja manage.....so napa aku lak lebih2...bolei manage ka, terpaksa coz stuck in the middle........abah aku pulak, yg suka pura2 garang, pesan.....jgn asyik nk pk n cari kesalahan org,dia pun byk tlg kita, susah kalo dia tak dak...besa la ibu,abah....aku kn darah muda......memg cepat nk sentap skit....haha....so lantak la.....aku diam jer....n hopefully ibu n abah aku bahagia.....n stop me'migrain' diri ibu n abah....aku tak suka smthing yg jd pghalang kebahagiaan famili aku....when they r happy, it makes me happy....

Waahhh...sori la ngumpat lg...aku juz nk luah perasaan jer.....huhu...fuuuhhhhh lega.....

THE CONCLUSION IS : AKU NAK BALIK..........MyEm0.Com

3 comments:

dhiya_aries89 said...

kalu xthn.. bli umah sndri tau..
tp besa arr...home is still the sweetest place ever xkra btapa hodohnya umah tsbt..paham
and fam was the greatest frend that we have,till 4eva

scr said...

beli umah sndri??? n lari dr masalah...no way...pehal lak aku nk kena larikan diri...ngan egonya aku berkata2....hehe...

scr said...

aku x kata pun aku benci umah aku...aku juz x suka smthing jer....n fam is the greatest memg la...