Friday, May 14, 2010

Final preparation !

Salam.

Sekarang aku masih lg di kolej. Kawan2 lain semua dah boleh huha huha...aku huhu saja kat sini. Tp ini semua satu pengorbanan yg terpaksa aku amek dek kerana peluang yg telah diberikan. Alhamdulillah setelah berhempas pulas menyiapkan kertas kerja dan surat menyurat akhirnya semuanya telah confirm. InshaAllah.Termasuk la dengan pujuk rayu, terpaksa pergi kem kepimpinan,ponteng 2 kem,dilantik menjadi PC dan JAKSA (student council) tanpa kerelaan.Hehe.Tp its all over.I've made my decision. I've talked, they've listened and thank you so much admin ! Tanggal 21 Mei jam 2 pagi waktu Malaysia 4 org student UKM termasuk aku, akan berlepas ke Dubai dan akan menyambung semula perjalanan ke Glasgow, Scotland. Kami telah terpilih menyertai satu program dibawah Kolej Tun Syed Nasir,UKM,Mobility Program.

Tujuan utama program ni,untuk memberi peluang kpd student merasa suasana baru.Kami juga diminta mengadakan presentation mmperkenanlkan UKM dan KTSN kepada student di University of Glasgow serta dstribute questionnaire kpd student Malaysia kat sana. Basically, research yg kami buat lebih menjurus kepada perbandingan cara hidup student KTSN dan student Malaysia di sana. Jadi, kami akan jumpa 2 golongan audience yg berbeza. So cara penyampaian pun berbeza. Haru btoi, tp best.Kami kat sana seminggu dan mungkin hanya akan memperuntukkan 2 hari untuk menyiapkan semua presentation dan distribution.So lg balance hari tuh buat apa? Hahaha lu pikir la sendiri. Kami akan melawat 3 u kat sana. Gambar U ni cilok dari google, hope betul la.Hehe

University of GlasgowUniversity of Strathclyde

University of Caledonian

Setiap seorang diberi 7k oleh UKM and tambahan 1k dari KTSN. So totalnya 8k.Bila lagi nak dapat jalan free.Hehe. Tiket flight RM4370 pergi balik. Itu harga termurah. Sapa nak ikut, jom cepat2 beli tiket.hehe.Penginapan untuk seminggu RM500, the cheapest room available di university of glasgow yg menempatkan international student. Not bad huh! Tp lecturer aku ckp mahal gila. Tp tak kisah la, janji ada tempat berteduh.Alhamdulillah semuanya da settle.

Yg sekarang tengah prepare, presentation slides and video. Pergh memg bersabar la buat,edit,buat,edit. Byk tapisan yg dibuat oleh lecturers. Dari segi clothing tak jd masalah bcoz pengetua,tmbalan,lecturers semuanya bermurah hati nk pinjamkan.hehehe.Gila tak malu.Beg pun depa nk bagi.So duit byk2 boleh belanja kat sana.Wakaka.Temperature kat sana around 16degree kalo siang and 3degree kalo malam. So better aku bawak si miki gemok tuh coz dia tuh mcm heat generator.haha.

U wanna bring me or not?

p/s: untuk pakjangku, warnanostalgia, semoga segala urusan dipermudahkan dan perjalanan pakjang dan makjang selamat pergi dan pulang.Untuk laptopku, so long and goodbye. Nanti balik kita try usahakan demi kebaikan kita bersama, ya laptop.haha

6 comments:

bearcat said...

Selamat Pergi dan selamat kembali Kinoih. Best woo....ini peluang sekali seumur hidup.

Tuah ayam nampak di kaki, Tuah kinoih nampak di dahi hahaha.

Present elok-elok. Jangan terkeluar gambar m*k t** pulak kat slaid nanti hahaha.

sakura_aainaa said...

waaahh.. cma best jek.. nk ikut leh??

scr said...

bearcat: dahiku x luas...siap da taik lalat lg..hehe...x daknya gmbq si M nk kuaq...x penah ada dlm simpanan...hehe

aainaa: jom2,aku luggage limit 30kg ja...ang brapa kg..kalo ang 5kg ke bawah ang lei ikut aku..hehe

Fahim 'n Alin said...

beshnye

Ariff Budiman said...

Salam Kinah. Selamat berangkat. Betoi macam kata kak G. Present elok-elok. Jangan dok buat ketaq lutut

scr said...

hahahha...tak taw la..hehe..cuak pun ada excited pun ada...thanks all..